Moravský poklad na talíři: Starý babiččin recept na velmi chutnou PLNĚNOU KAPUSTU

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    18 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 389




Vyzkoušeli jste už někdy plněné hlávkové zelí s mletým masem a rýží?

Přinášíme vám totiž jeden prastarý český recept, který znaly ještě naše prababičky, a vy si jej dnes můžete vyzkoušet také…

Chutná perfektně!

Nebudete litovat…

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • kysané zelí
  • sůl, pepř a sladká paprika
  • 2 ks vajec
  • 2 kg předvařené rýže
  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 2 ks větší hlávky zelí

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
  2. Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí.
  3. Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vroucí vody, aby změklo.
  4. Následně postupně odlupovat celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
  5. Uvařené listy pak začněte plnit maso-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a srolujte).
  6. Na dno hrnce dejte kysané zelí, na které následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly namáčknuté.
  7. Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut.
  8. Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojet.

Máme hotovo!

Mňam!

Přejeme Vám dobrou chuť!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *